RESANDET

Sedan sist har vi rest med våra bästisar G o L genom Västmanland, Uppland, Gästrikland och Dalarna i 3 dagar och upplevt roliga museer och vackra platser. Lasse Åbergs museum i Bålsta, superkul med hans samling av leksaker, teckningar från Disney figurerna. Ett mkt över förväntat roligt och intressant besök!

Vi for vidare till Grisslehamn och Albert Engströms vackra bygd och hans atelje byggd vid havet på klipporna! En gofika i en fantastisk miljö.

Öregrund, nästa mål och vilket mål! Klockaregården som boende med sin lilla innergård fylld av rosor, trädgårdsmöbler och  utsikt! Egen liten uteplats med en stig till havet som ledde till en fantastisk solnedgång bland klipporna. Klockstapeln som väckte oss med sitt plingande. Hit kommer vi återkomma!

Sedan bar det vidare dagen därpå mot Tierp och vackra Lövsta Bruk som består av en hel by med slott, park, orangeri, arbetarbostäder i olika kategorier och kontor som hade en verksamhet och boende på ca 1000 tal personer. Finns mer att upptäcka där och vi kommer säkert åka tillbaka.

Vackra Gysinge bruk och så vidare mot en natt i Falun. God mat och en härlig pubkväll.

Hemåt via Nittsjö, Rättvik och överraskningen Smedjebacken som med sin lilla marina och med härliga restaurangen Bryggan bjöd på vacker vy o god mat.

HEMMAVID

Sedan dess har vi varit i Bjurbäckens slusscafe i Storfors som vi besökte förra året, men då var stängt. Hemåt for vi via Lundsbergs skola bara för skojs skull, vackert vid en sjö men öde för ungdomar. Filmen "Ondskan" gör sig påmind! Kan förstå på ett sätt men ändå inte.

Idag har vi beställt fönster till hela huset och även den glasveranda på 25 kvadratmeter vi ska bygga nästa år. Vi återställer huset till 1923 och överger 1992 stuket som liknar funkis. Ska bli så roligt att se det växa fram nu och nästa år då även huset ska målas. 

Imorgon väntar ett besök och övernatting av Mellie (för första gången) och Leevi då föräldrarna ska på 40-års kalas. Längtar redan efter mina småttingar!




Nu väntar ett kvällsdopp!

Puss i den småregniga men varma julinatten! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar