I full frihet över Närkeslätten!

Så var det då gjort. Vår ballongflygning! Min 60 årspresent med T från barn med respektive. 1,5 år har passerat och ett antal ggr har det blivit uppskjutet på grund av regn och vind. I onsdags var det så dags.

Vi fick vara med och plocka upp all utrustning, lägga ut och blåsa upp ballongen och sedan var det dag att äntra korgen! Sakta men säkert fylldes den med varmluften och sedan började det rycka i korgen för sakta lyfta till väders!

Korgen består av flera fack där man står tre eller fyra tätt tillsammans och vi var 13 personer exkl föraren. Vi flög från Täby flygplats och vidare i sakta gemak mot Tysslingen på 300 meters höjd, 1000 fot som vi fått tillstånd till av Örebro Airport.

Vi såg både Örebro stad, Närkeslätten, Kilsbergen och Kvarntorpshögen i olika vinklar på håll och seglade genom luften ljudlöst förutom när gasolvärmen blåste luft i ballongen för stigning via reglagen som Kapten Dahlström hanterade.

Det hela tog ca 50 minuter fram tills vi gick ner på en klöveräng i närheten av vägen mot Garphyttan från Örebro mellan elledningarna. Sedan var det "bara" att packa ihop igen till nästa ballonglfygning!

En fantastisk kväll i frihet över Närkeslätten!
Tack mina barn med respektive för en fantastisk upplevelse!

Puss i den fina om än blåsiga junikvällen!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar