Från Fairport till Manhattan

Hemma igen sedan lördag vid lunch! Jetleggad ända fram till igår men nu verkar jag vara i rätt tidszon igen med kroppen. Även om man sover hela natten så är det tidsfel i kroppen.

Vi har haft en helt underbar semester i USA med allt från vackra naturupplevelser i trakterna runt Fairport/Rochester till storstadsfenomen i Manhattan New York. Från utflykter till stora nationalparker som Lechtworth park med sina canyons, Niagarafallet, casinot (enormt med mina mått mätt) och den lilla micropuben i Fairport med trevlig ölprovning till storstaden NY Manhattans puls.

Pumpaförsäljningen till Halloween hade börjat på marknaderna och speciella affärer för ändamålet. Vidsträckta majsodlingar och Ts systers typiskt amerikanska hem med tidningen inkastad på uppfarten och den lilla gula skolbussen susande förbi varje morgon och eftermiddag med barnen förbi välansade gräsmattor längs de kurviga gatorna.
Allt stämde som jag sett på film! Vilken upplevelse att få bo och lära känna B och uppleva det verkliga livet! Jag är verkligen glad för det!

Manhattan (Mana hattan=Many hills på indianska som det var från början) bjöd på allt man kan tänka sig. Sevärdheterna som man bara måste göra, god mat, shopping och en verkligt fin upplevelse då det inte är den stora turistperioden. G och Ls son med man gav oss ytterligare en dimension då vi besökte dem i deras hem på 32 våningen och tog en drink i solnedgången på deras takterass i klass med Empire state utsikten.
För övrigt är Manhattan väldigt greppbart och inte så stort som man tror, vi har i princip gjort allt från Empire, Rockefeller,
Ground Zero, Lennons hem, Central park, Frihetsgudinnan med båt, Batterypark mfl parker, pubar, Macys mm mm.
Tur att Eccosandalerna var med!

Det vi fått vara med om har varit fantastiskt och kommer att sjunka in under hösten när vi tar oss igenom de dryga 700 fotografierna som jag tagit. Tar en stund att smälta att allt är mycket större och mycket mer men ändå inte så annorlunda...... mycket på tack vare den globala tillgängligheten.

Puss i den vackra höstdagen vi har i dag onsdag!


















2 kommentarer:

  1. Wow vilka bilder! Kvinnan som målar läpparna under statyn är en pangbild!

    SvaraRadera
  2. Tack M! Min absoluta favvobild!

    SvaraRadera