Skyline, shopping, sandstränder, öken och kameler!

19 dagars ledighet har försvunnit i en rasande fart! Men vi har verkligen tagit hand om tiden och varandra!

Vår resa till Dubai blev den underbara och spännande upplevelse som vi hoppades på. Vårt hotell låg nära Metron som tog oss till allt som vi ville uppleva från Soukerna, båtfärden över Creeken och vidare till fantastisk shopping i både de berömda varuhusen som Karama market som bjöd på allt i piratväg. Goda middagar i det sandslottsliknande Madinat och Marinan med den sanslösa skylinen runt om, speglande solen på sin väg ner i havet.

Burj Kalifa (828 m högt) bjöd på en utsikt över staden i nattljus på ca 365 meters höjd, Burj Dubai gav oss det gamla av Dubai med det vackra träskeppet i förgrunden. Monorail ut på den bebyggda palmen till hotell Atlantis blev en häftig upplevelse.

En utflykt till öknen för att köra rally i sandynorna med tillhörande middag, kamelritt och magdans blev det också. Kanske lite väl kommersiellt så den delen kan man hoppa över, dock var resan dit rätt trevlig.  Vi fick se en annan del av landet och mycket, mycket mer!

Väl hemma igen på nyårsafton blev det ingen sömn utan kl 16. 00 stod vi i hallen hemma hos G och L tillsammans med Ts syster och svåger. Vid 22.00 hade undertecknad en svacka och tog en lite tupplur i soffan då vi varit igång 24 timmar i ett streck vi det laget. Men vid tolvslaget stod vi rustade med bubbel utanför Laxås vackra kyrka för att hälsa det nya året välkommet.

Efter härligt besök av samtliga våra barn i några dagar beslöt vi oss för en natt i stugan och på måndagen gav vi oss ut på den fantastiska isen med våra långfärdskridskor.
Något stappligt till att börja med men vi kom snart igång med långa skär över isen som soldränkt glittrade blank och var helt underbar att åka på.

Vilken ledighet vi haft!! Men jag vill ändå inte börja jobba utan "bara vara" lite till!

Puss i den ljusnande januarikvällningen! 











1 kommentar: